Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Schoonoord - Den Hool 19,5km.

GPS

Omdat we vorige maand i.v.m. ijzel en sneeuw hadden overgeslagen besloten we het nieuwe jaar goed te beginnen en weer een stukje te gaan lopen en daar drie dagen voor uit te trekken.
Ondanks de wisselende weersvoorspellingen voor dit weekend besloten we toch af te reizen naar Schoonoord, het punt waar we de vorige keer waren geëindigd.
Nadat we in Schoonoord onze calorieën met koffie en appelgebak weer op peil hadden gebracht stapten we onder een stalend blauwe lucht en met een schitterend zonnetje de besneeuwde bossen in, richting Sleen. Onderweg nog even een uitstapje gemaakt naar de Papeloze Kerk, één van de grootste Hunebedden in Nederland, die vroeger als kerk gebruikt werd.
Even voor Noord-Sleen verlieten we de bossen en liepen we door de witte, besneeuwde weilanden hetgeen prachtige vergezichten opleverde. Ook de plaatsen die we onderweg tegenkwamen, zoals Sleen, Erm en Holsloot waren een lust voor het oog door hun besneeuwde omgeving, evenals de beken en vaarten, die onder het ijs lagen en met hun bevroren rietkragen schitterend waren om te zien. Na Holsloot liepen we naar Den Hool, een schilderachtig buurtschap, wat tevens het eindpunt van deze dag was.

Papeloze Kerk
Bos bij Noord Sleen
Hunebed bij Sleen
Jongbloedvaart Holsloot
Jongbloedvaart Holsloot