Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Geysteren - Velden 24km.

GPS

Het is wederom een schitterende hersftdag als we weer vertrekken uit de bossen van Geysteren naar Wanssum om even later langs bossen en weilanden weer langs de Groote Molenbeek te lopen. Achter de St. Goarkapel lopen we, via een zijtak van de Molenbeek, door een zeer fraai landschap richting Meerlo, vlak voor de gemeente Meerlo loopt de route door de poort van een zeer fraaie boerenhoeve genaamd "'t Kasteelke".
Door Meerlo vervolgen wij het pad via de Keuter door de weilanden en langs diverse boerenhoeven naar Swolgen. Na Swolgen komen we in het gebied van de Swolgender bossen en heide en het Schuitwater natuurgebied. In dit natuurgebied liggen midden in de bossen verschillende waterplassen en knuppelbruggen.
Vervolgens lopen we via Zwaanenheike, Houthuizen en Broekeind naar Grubbenvorst waarbij we onderweg verschillende boerenhoeven en kappelletjes passeren. Vlak voor Broekeind passeren we de statige kasteelhoeve Kaldenbroek.
Bij binnenkomst in Grubbenvorst lopen we langs de vele gebouwen van een groot klooster en zeer opvallend is ook het uiterlijk van de kerk in deze gemeente.
Vervolgens lopen we naar de Maas waar we met het pontje deze rivier oversteken naar Velden, wat ons eindpunt is voor deze route.

Hoeve 't Kasteelke
Knuppelbrug
Klooster Grubbenvorst
Pont bij Velden
Wandelpad