Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Pieterburen - Wierumerschouw 20km.

GPS

Op 6 en 7 september 2002 wilden we gaan start gaan, even gauw van tevoren een hotel regelen en dan konden we beginnen, helaas...., ruim 18 telefoontjes later was er nog geen overnachting geregeld, omdat alle hotels vol bleken te zijn i.v.m. de superbikes in Assen.
Uiteindelijk vonden we nog een hotel op een industrieterrein in Groningen en konden we dus 6 september echt van start gaan.
Aangezien we uit Loenen a/d Vecht en Nieuwegein komen gingen we 's morgens bijtijds op pad, waarna we bij de brug van Wieringerschouw één van de auto's achterlieten.
Dat punt lag op ruim 20 kilometer lopen van Pieterburen, waarna we met de andere auto doorreden naar het startpunt in Pieterburen.
Eerst natuurlijk een bezoekje gebracht aan het zeehonden centrum en na de koffie met appelgebak gingen we eindelijk van start.
De eerste 5 kilometer gingen als een speer, binnen 50 minuten liepen we Eenrum binnen en aangezien de plaatselijke mosterdmolen Abraham heet, is dat probleem dus ook gelijk weer opgelost.
Na Mensingeweer, waar we op een bankje onze broodjes hebben genuttigd, ging de tocht verder langs de Mensingeweersterloopdiep naar Winsum. Even na Winsum loopt het pad dwars door de weilanden, dit is een echt oud kerkpad naar Oldenzijl, waarna er een saai en druk stuk asfaltweg volgt naar Garnwerd. Garnwerd is weer één van die oude dorpen, waarvan de oude kern op een terp is gebouwd, hierna werd de weg vervolgt via Krassum, Oostrum naar Wierumerschouw waar we 's morgens één van de auto's hadden achtergelaten, de teller stond toen op ruim 20 kilometer.

Start Pieterpad
Kerk van Pieterburen
Molen van Eenrum
Bankje in Mensingeweer
Kerk van Oostrum