Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Haren - Gasteren 23km.

GPS

Het werd tijd dat we weer eens een stukje gingen lopen en na de koffie met appelgebak gingen we met een stralend najaars zonnetje in Haren weer van start richting Gasteren.
Door het mooie landgoed Sassenheim liepen we richting Harenermolen, over de spoorlijn naar de Appelbergen, een fraai natuurgebied. Via het Noordlaarderbosch, langs het natuurvriendenhuis De Hondsrug, verder de bekende Drentse Hondsrug op richting Zuidlaren.
In Midlaren vinden we het eerste Hunebed op onze route, gelegen naast een oude boerderij. Voor Zuidlaren splitst de route zich in tweeën, de oude route loopt langs het bekende dorp, terwijl de nieuwe route door Zuidlaren loopt met zijn vele brinken.
Na Zuidlaren gaat de route via Westlaren naar Schipborg waar we in het stroomgebied van de Drentse AA komen, deze beek slingert zich in vele bochten door dit zeer mooie landschap.
De route loopt vervolgens door de Gasterse duinen, een zandstuifgebied waar Schotse Hooglanders grazen. Hierna komen we in het dorpje Gasteren, waar vele fraaie Saksische boerderijen staan en tevens het eindpunt voor deze dag van onze route, waarna we naar Rolde gaan voor de overnachting.

Harenermolen
Hunebed in Midlaren
Kerk van Zuidlaren
Drentse AA
Drentse AA