Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Ommen - Hellendoorn 20km.

GPS

Vanuit de boswachterij Ommen vervolgen we ons pad door de bossen richting Hellendoorn.
Midden in de bossen lopen we langs een grote zandverstuiving, genaamd de Sahara en het Eerderveld, naar de Steile Oever waar we het riviertje de Regge oversteken naar Nieuwebrug, waar de koffie en appelgebak op ons wacht.
Even voorbij Nieuwebrug voert het pad door een mooi stuk bos met veel Jeneverbesstruiken naar een informatiehut, waarna we lopen naar de top van de Archemerberg (78 meter). Op deze top hebben we een fraai uitzicht op de omgeving.
Verder lopen we richting de Lemelerberg, waar we onderweg een klein uitstapje maken naar de Grote en Kleine Ravijn. Op de Lemelerberg staat een monument wat herinnert aan de val van Napoleon. Vervolgens loopt de route "bergafwaarts" naar Lemele.
Vanuit Lemele lopen we door een vogelgebied naar het Overijsselsch Kanaal, welk vroeger bevaarbaar was maar nu zijn functie heeft verloren. Voorbij het kanaal lopen we over de lange Knollenhaarweg naar de voor ons liggende bossen van de Hellendoornsche Berg. In de bossen lopen we over de Eelerberg langs het Avonturenpark naar de gemeente Hellendoorn, wat voor ons op dat moment weer het einde is van deze route.

Sahara
Regge
Archemerberg
Heide
Overijsselsch Kanaal