Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Vorden - Doetinchem 21km.

GPS

Vanaf het voorplein van het kasteel van Vorden vertrokken we met een fraai zonnetje in de rug over een brede boslaan richting Doetinchem, het eindpunt van deze dag. Over een fraaie beek, door de bossen, kwamen we al snel in Linde uit waar we bij een boerderij op koffie met een boerenkoek werden getrakteerd.
Vervolgens loopt het pad over het landgoed 't Zelle, waar we vlak voor Huize 't Zelle afbuigen naar Varssel. Via de Jachtweg lopen we naar de uitgestrekte bossen van 't Zand, daarna langs de oude zandwallen (oude stuifdijken) en de boerderij "de Hoenderkamp" en komen we weer in een gebied met weilanden en verspreide boerderijen.
Langs een schitterende en fraai gelegen visvijver, over bochtige veldwegen en langs heuvelachtige akkers vol met prachtig bloeiende bloemen lopen we het plaatsje Zelhem binnen, waar we op deze zonnige dag graag gebruik maken van een aantrekkelijk terras.
Zelhem is één van de laatste esdorpen op deze route met een leuk centrum.
Na Zelhem lopen we wederom door een gebied met prachtig bloeiende akkers en wuivende korenvelden en via de Boenink Steeg vervolgen wij onze weg richting Doetinchem waar we vlak voor deze stad onze tocht voor die dag beëindigen.

Kasteel Vorden
Molen van Linde
Hoenderkamp
Visvijver
Zelhem