Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Doetinchem - Elten 24km.

GPS

Op deze tocht verlaten we de Achterhoek en lopen we van Doetinchem naar het Duitse Elten. Met een stralende zon lopen we Doetinchem binnen waar we onder rappe orgelklanken op een zonnig terras neervallen voor de koffie.
Langs de oude Molen en de IJsselkade steken we de Oude IJssel over en verlaten we Doetinchem via een stukje industrieterrein. Daarna lopen we tussen de weilanden door naar het recreatieterrein Stroombroek, een gegraven zandgat met fraaie zandstranden.
Hierna gaat het pad langzaam stijgen en voor ons liggen de heuvels van het Montferland, we lopen het Bergherbos in en "beklimmen" de 93 meter hoge Hettenheuvel. Langs fraaie grote oude bomen lopen we kilometers lang over bos en zandpaden en vervolgen onze route over een zeer heuvelachtig terrein richting de Duitse grens.
Vlak voordat we met een viaduct de autoweg oversteken passeren we een grenspaal en lopen we Duitsland binnen en komen we in het gehucht Rietbroek, hierna "stijgt" het pad weer en lopen we de Eltenberg op en komen we in Hoog Elten.
Achter de kerk van Hoog Elten genieten we van het uitzicht "Belvedère" en kijken we uit over de Rijnvallei.
Dit is voor ons weer het eindpunt van deze route.

Doetinchem
Stroombroek
Hettenheuvel
Hoog Elten
Kerk Hoog Elten