Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: De Brem - Geysteren 21km.

GPS

Onder een schitterende herfstzon vertrekken we vanuit De Brem door het bosgebied van de Zwarte Heide naar het mooie natuurreservaat Het Quin met mooi uitzichten van de heuvel. Daarna lopen we naar Afferen waar we met een pontje de Maas oversteken en weer in Noord Brabant uitkomen.
Over de Maas lopen we door een wisselend landschap naar Vierlingsbeek met zijn fraaie oude watermolen in de Molenbeek, de route loopt nu voor een groot deel langs deze Molenbeek met wederom verschillende landschappen en vergezichten.
Vlak voor Holthees passeren we een mooie witte kapel waarna het pad verder loopt naar Smakt. In Smakt lopen we langs de oude St. Jozefkapel met het daarachter gelegen klooster en de nieuwe kerk, dit is een zeer druk bezocht Pelgrimsoord.
Langs de spoorlijn lopen we naar de bossen van het landgoed Geysteren, de route slingert door deze uitgebreide bossen waar we midden in deze bossen de St. Willibrorduskapel tegenkomen, deze kapel dateert uit 1543 en de ernaast gelegen waterput schijnt nog zo'n duizend jaar ouder te zijn.
Vervolgens loopt het pad verder door en langs de bossen van Geysteren en gaat met een boog om het plaatsje zelf heen en onderweg genieten we, met een fraaie zonnetje, van de vele prachtige herfstkleuren, waarna we onder Geysteren de route voor deze dag besluiten.

Natuurreservaat Het Quin
Watermolen Vierlingsbeek
Witte kerk Holthees
St. Willibrorduskapel
Wandelpad