Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Hellendoorn - Bekmansbroek 24km.

GPS

Met een vrolijk zonnetje vertrokken we vanuit Hellendoorn, maar na amper een kwartiertje lopen zaten we alweer op een zonnig terras aan de koffie met appelgebak.
Doch even later lopen we weer vol goede moed door de bossen "bergafwaarts" de Hellendoornse berg af om vervolgens aan de "beklimming" te beginnen van de bekende Holterberg.
Na een schaapskooi komen we al snel bij het eerste uitzichtspunt met een schitterend uitzicht over de uitgestrekte open heidevelden.
Vervolgens lopen we onder een stralende en warme zon over de heidevelden en later door de bossen richting Holten, waarbij we onderweg nog verschillende uitzichtpunten tegenkomen.
Om het station van Holten heen lopen we verder dwars door het plaatsje richting de Beuseberg, na de bossen van de Holterberg, verandert het landschap in open weilanden met vele fraaie boerderijen.
Na de Beuseberg lopen we even over een stukje asfaltweg om de snelweg van de A1 te kruisen, waarna het pad verder door het weidse gebied loopt naar de Schipbeek. Langs deze beek lopen we over een dijk door een schitterende beukenlaan.
Via de Drostdijk passeren we de Bolkbeek en betreden we de provincie Gelderland, waarna we in het gebied van Bekmansbroek onze tocht voor die dag beëindigen en ondanks de dreigende wolken hemel die het laatste uur kwam opzetten, konden de regenjassen in de rugzak blijven zitten.

Hellendoornse Berg
Holterberg
Holten
Schipbeek
Wandelpad