Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Millingen aan de Rijn - Groesbeek 21km.

GPS

Terwijl Nederland zucht onder temperaturen van dik boven de 30 graden besluiten we toch vandaag te lopen en vanaf de "koele" waterkant van de Rijn lopen we door Millingen door de open weilanden, langs de monumentale Hoeve's van Groot en Nieuw Zeeland en van De Plezenburg door het gebied De Duffelt naar het plaatsje Leuth.
Via de Kapitteldijk komen we bij grenspaal 643 waar we weer een stukje Duitsland in lopen naar het zeer rustige en op een verhoogde zandrug gelegen dorpje Zyfflich met zijn fraaie St. Martinskirche.
Na Zyfflich wandelen we naar het Wylermeer waar we weer terugkeren op Nederlandse bodem, direct daarna begint de "steile" klim naar de Duivelsberg (76m) waar we bovenop de top een mooi uitzicht hebben op de omgeving.
Het pad loopt hierna over verschillende heuvels, wisselend door bossen en over glooiende akkers door het gebied van het Nederrijk waarbij verrassende uitzichten te bewonderen zijn.
Onderweg, bij de boerderij "Hoge Hof", kan een klein uitstapje gemaakt worden naar de Canadese Erebegraafplaats, het grootste oorlogskerkhof van Nederland.
Daar steken we de bekende Zevenheuvelenweg over en lopen we via de Panoramaberg omlaag Groesbeek binnen en omdat de temperatuur ondertussen boven de 35 graden ligt eindigt hier onze tocht voor vandaag met een bijzonder lekkere ijsco.

Millingen aan de Rijn
Zyfflich
Wylermeer
Duivelsberg
Hout kunst