Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Algemeen 485km.

GPS

RouteInformatie

Er was een vakantie naar Madeira in juni 2002 voor nodig om het plan op te vatten om met zijn vieren het Pieterpad te gaan lopen.
Ik weet niet of het plan nu ontstaan is tijdens één van de vele schitterende Levada wandelingen op het eiland of dat één van de vele flessen Madeira wijn er debet aan zijn geweest of dat het idee op één van de terrassen 's avond onder de sterrenhemel is ontstaan, maar ineens hadden wij het idee opgevat "we gaan met zijn vieren het Pieterpad lopen"!!!
Voordat we terug waren in Holland hadden we het pad natuurlijk allang gelopen, de Groningse polders waren geen enkel probleem, de Hunnenbedden in Drente hadden we al lang verzet, het Salland en de Veluwe was kinderspel en Limburg wordt gewoon een makkie, bij elke fles Madeira stonden we eigenlijk allang en breed op de Pietersberg!!!
Eénmaal weer terug in Holland, werd al snel deel 1 van het Pieterpad gehaald, maar er waren nog wel een paar weken voor nodig voordat we daadwerkelijk het Pieterpad gingen lopen.
We besloten het Pieterpad te gaan lopen van noord naar zuid, dus van het lage Groningse polderland tot één van de hoogste punten van Nederland: de St Pietersberg.
Uiteindelijk werd besloten om begin september 2002 van start te gaan en te proberen om elke maand minimaal 2 aaneensluitende dagen hieraan te besteden.
Omdat we met z'n vieren zijn, zouden we steeds met 2 auto's gaan, zodat we steeds vervoer tot onze beschikking hadden aan het begin en aan het eind van een route.