Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Velden - Reuver 22km.

GPS

Het is een schitterende winterdag met veel zon als we uit Velden vertrekken, we lopen langs de Maas die een behoorlijk hoge waterstand heeft en even later lopen we Venlo binnen.
In Venlo lopen we dwars door het centrum naar het station waar het tijd wordt voor een koffie-stop, daarna verder langs het station en de spoorbaan naar het gebied van de Jammerdaalsche heide.
Het fraaie, heuvelachtige natuurgebied van de Jammerdaalsche heide heeft enkele fraaie waterpoeltjes en duidelijk zichtbaar zijn de nog half afgegraven zandbergen van dit zandwin gebied.
Vervolgens lopen we door de bossen van het heuvelachtige Klein Zwitserland naar en door de gemeente Tegelen.
Vanuit Tegelen lopen we een zeer bosrijk gebied binnen en even later stijgt het pad met forse stappen naar verschillende hoogte-terrassen en lopen we op de grens van Duitsland.
Voorbij het grenscafe Maalbeekerhöhe loopt het Pieterpad door het Brachterwald op een hoogte van ruim 30 à 40 meter, vlak langs de rand met het eronder gelegen laagland.
Het pad blijft de grenslijn volgen en regelmatig passeren we dan ook de oude stenen grenspalen.
Bij grenspaal 429 komen we op een historische plek genaamd de Witte Steen, hier was vroeger een gerechtsplaats, nu staan er een tweetal grenscafe's, hier eindigt onze route voor deze dag.

Maas
Jammerdaalsche Heide
Klein Zwitserland
Grenspaal 429
Wandelpad