Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Papenvoort - Schoonoord 18km.

GPS

Ondanks dat de weersvoorspelling voor die dag bijzonder slecht was, is het 's morgens droog en besluiten we om deze dag toch nog maar een stukje te gaan lopen richting Schoonoord.
Vanuit Papenvoort lopen we direct het zeer fraaie Meindersveen in, een moerasgebied met zeer mooie vergezichten in prachtige herfstkleuren. Na het Meindersveen gaat de route door de Warmenbossen naar Schoonloo waar de koffie wacht met appelgebak. Midden in Schoonloo staat een bijna 4 meter hoge rechtop staande trekkerssteen met een gewicht van ruim 25.000 kilo.
Al snel na Schoonloo gaan we weer de bossen in van het Schoonloërveld. Midden in deze bossen ligt een groot open heideterrein met een paar veenplassen genaamd "de Tweelingen". Eveneens midden in deze bossen vinden we het Loomeer, een groot zandmeer met prachtig helder water.
Hierna lopen we het Ellertsveld op, een enorm heideveld wat vroeger is ontgonnen en grotendeels is omgezet in akkerland en weilanden. Vervolgens gaat de route langs het Orvelterveld, langs de heide en vennen van het Heerenkamp richting Schoonoord, waar onze route voor die dag eindigd.

Meidersveen
Loomeer
Schoonloërveld
Heideven Heerenkamp
Moerasven