Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Susteren - Spaubeek 22km.

GPS

Onder een stralend zonnetje lopen we Susteren uit, het eerste deel lopen we wisselend door bossen en weilanden richting Nieuwstadt waarna de route door het Limbrichterbos loopt richting Limbricht en langs het fraaie kasteel van deze gemeente.
Vervolgens lopen we vrij snel Sittard binnen waar de koffie en vlaai op ons wacht. Over het voet- gangersgebied door de binnenstad lopen we naar de fraaie markt van deze plaats.
Direct na Sittard lopen we heuvelopwaarts langs zeven kleine kapelletjes, genaamd de "Zeven Voetvallen" en langs een grote kapel naar het gebied van de Kollenberg waar we op 90 meter hoogte een mooi uitzicht hebben op de omgeving.
Na een scherpe afdaling loopt het pad langs het klooster van de Paulusstichting weer heuvelopwaarts naar Windraak.
Na Windraak wandelen we door een prachtig stukje zeer heuvelachtige natuur van de Schel- en Wanenberg en passeren midden in de bossen een mooie Heemtuin en vervolgens lopen we de gemeente Puth binnen.
Na een lange afdaling lopen we naar Huize Schinnen, een prachtige oude hoeve, gebouwd als vesting rondom een binnenplaats met een slotgracht.
Door de bossen van Schinnen, waar we de Geleenbeek ovesteken, lopen we Spaubeek binnen waar onze route voor deze dag eindigt.

Kasteel Limbricht
Markt Sittard
Kollenberg
Huize Schinnen
Wandelpad