Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Bekmansbroek - Vorden 21km.

GPS

Onder een dreigende zwarte lucht en een straffe wind vertrokken we toch vanuit het gebied van Bekmansbroek naar de bossen van het landgoed Verwolde, de bossen op dit landgoed lagen vol met plassen door de vele regenbuien van die nacht
Net voorbij het prachtige kasteel van Verwolde maken we even een uitstapje naar de zgn. Dikke Boom, een enorme eik die met zijn omvang van 7.56 meter de dikste eik van Nederland is.
Vervolgens lopen we door een afwisselend landschap van bomen en weilanden over kleine paadjes naar de gemeente Laren, waar onze traditionele koffie met appelgebak op een terras op ons wacht.
Vervolgens lopen we via Groot Dochteren richting de Achterhoek, over het Twentekanaal, welke de achter gelegen streek Twente verbindt met de IJssel. Omdat de donkere wolken ondertussen zijn verdwenen wandelden we weer onder een stralend zonnetje naar het riviertje de Berkel richting de bossen van Velhorst.
In deze streek staan vele landhuizen, kastelen en buitenverblijven, tijdens deze tocht loopt het pad dan ook regelmatig langs één van deze statige gebouwen wat soms mooie en verrassende uitzichten oplevert.
Via Veldwijk en het kasteel van den Bramel loopt het pad verder naar Vorden, door deze gemeente loopt de route naar het prachtige kasteel annex gemeentehuis van Vorden, alwaar het eerste deel van het Pieterpad eindigt bij de houten wandel-wegwijzer die vlak voor kasteel Vorden staat.

Huize Verwolde
Dikke Boom
Kasteel Den Bramel
Wandelpad
Kasteel Vorden