Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Spaubeek - St. Pietersberg 24,5km.

GPS

Onder een grauwe hemel verlaten we Spaubeek, we gaan weer heuvelopwaarts en passeren een grote Grindgroeve. Over weilanden en langs diverse fruitboomgaarden lopen we langs de plaatsjes Schimmen, Klein Haasdal en Groot Haasdal naar het oude Ravenbos.
In het Ravenbos dalen we af langs diverse kleine beekjes en langs het statige Huize Holswick naar het Geuldal waar we bij Broekhem de Geul oversteken.
Na de koffie met vlaai in een leuk bospaviljoen vervolgen we onze route die een tijdje langs het riviertje de Geul loopt, daarna via de Lange Bosweg weer ophoog naar Terbijt.
We wandelen verder over het hoogplateau om even later weer af te dalen langs de Bemmelerberg waar we verschillende Mergelgrotten zien.
Verder afdalend lopen we via open weilanden naar de buitenwijken van Maastricht en verder door het centrum naar de St. Servaasbrug waar we de Maas oversteken.
Door het oude maar gezellige centrum van Maastricht lopen we langs de oude stadswallen naar de voet van de St. Pietersberg.
Hier begint onze laatste klim naar het eindpunt van het Pieterpad, langs het voormalig fort St. Pieter en het Chalet Berglust lopen we bijna juichend langs een mergelgroeve naar het eindpunt van onze tocht waar een gedenksteen staat ter ere van het Pieterpad met een zeer toepasselijke tekst:

"Tussen wens en vervulling ligt een grote afstand."

Huize Holswick
De Geul
Bemmelerberg
Maastricht
Eindpunt Pieterpad