Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Hoog Elten - Millingen aan de Rijn 12km.

GPS

Van het mooie Hoog Elten lopen we vandaag een korte etappe naar de oevers van de Rijn.
Van het mooie Hoog Elten lopen we vandaag een korte etappe naar de oevers van de Rijn.
Achter de statige Sint Vituskerk genieten we van het uitzicht over het Rijndal, daarna lopen we langs de Drusus-put (57m diep) en dalen via een klein steil paadje de Elterberg af en lopen onder de spoorbrug door over de grensweg naar Spijk.
Door Spijk wandelen we verder en gaan we met een trap de Rijndijk op en zien de rivier voor ons liggen en vanaf hier volgen we de rivierdijk naar het plaatsje Tolkamer.
In Tolkamer, waar vroeger het oude tolstation was, lopen we over de rivierkade het oude centrum binnen. Na Tolkamer lopen we weer terug naar de rivierdijk en verder naar het buurtschap Tuindorp.
Langs een oude vluchthaven van de Rijn lopen we onder de dijk door langs het recreatie gebied "De Bijland" en komen we uiteindelijk weer terug op de rivierdijk bij een klein oorlogskerkhof.
Voor een grote steenfabriek verlaten we opnieuw de rivierdijk en lopen we wederom langs het recreatiegebied "De Bijland" om de steenfabriek heen en komen we uiteindelijk weer op de rivierdijk terug waar ter hoogte van een grote stenen bank de aanlegplaats is van het voetveer dat naar het aan de overzijde van de rivier gelegen Millingen gaat.

Drusus-put
Hoog Elten
Tuindorp
Oorlogskerkhof
Voetveer Millingen