Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: St. Odiliënberg - Susteren 24km.

GPS

Onder een klein flauw zonnetje beginnen we deze dag onze route op Gulickerweg in de bossen van Linnerheide en lopen langs de grote boerenhoeve Boschberg heuvelafwaarts naar het stroomgebied van de Roer richting St. Odiliënberg.
De fraaie, op een heuvel gelegen, monumentale abdijkerk steekt dominerend uit boven deze gemeente.
Bij St. Odiliënberg komen we nog even langs de bochtige rivier de Roer en even later lopen we dit plaatsje uit en de uitgestrekte bossen van de Ambt Montfort in.
Vervolgens lopen we naar de gemeente Montfort waar we bij het verlaten van deze gemeente, verrassend, een grote kasteelruïne langs de weg zien liggen.
Daarna loopt het pad langs de bossen en weilanden verder naar het dorpje Pey, vlak voor dit dorpje ligt, in de bossen, een mooie natuurven genaamd Kranenbroek.
Na Pey wandelen we verder, weer wisselend door de bossen en langs weilanden naar het volgende dorpje Slek.
Voorbij het dorpje Slek, bij de spoorbaan, loopt het pad langs een klein fraai beekje en langs akkergronden naar de gemeente Susteren. Echter aan de rand van deze gemeente lopen we eerst nog met een grote bocht door het IJzerenbosch, een groot populierenbos om daarna weer uit te komen bij het station van Susteren waar onze route voor die dag eindigt.

Bossen Ambt Montfort
Ruine Montfort
Kranenbroek
Beekje bij Susteren
Wandelpad