Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Reuver - St. Odiliënberg 23km.

GPS

In tegenstelling tot de vorige wandeldag begint deze dag triest en al snel vallen er zelfs enkele spetters als we weer vertrekken vanaf De Witte Steen, ons eindpunt van de vorige dag.
De eerste kilometers van de route van deze dag gaan nog steeds door het BrachterWald en aan de Duitse zijde van de grens, zien we onderweg verschillende wildakkers en jachthutten.
Bij grenspaal 422 komen we weer terug op Nederlandse Bodem en al snel komen we langs een cafe voor een koffie-stop met vlaai.
We lopen verder door de uitgestrekte bossen van Swalmen en steken even later het fraaie riviertje de Swalm over richting het dorpje Swalmen en lopen verder naar het dorpje Boukoul.
Verder door de bossen komen we bij het dorpje Maalbroek en even later steken we de drukke provinciale weg over en lopen we via het industrieterrein Roermond binnen.
In Roermond lopen we dwars door het centrum en na een rondje om de fraaie Munsterkerk verlaten we Roermond weer aan de zuidkant en steken een tweetal armen van de rivier de Roer over die aan de overzijde van de weg een behoorlijk verval heeft.
Vervolgens loopt het pad langs het indrukwekkende Indiëmonument met een eeuwige fakkel.
Na een klein stukje langs de drukke N271 lopen we weer in de rust tussen de weilanden door over de Gulickerweg waar halverwege, bij de bossen van de Linnerheide, ons eindpunt ligt voor deze dag.

De Swalm
Munsterkerk
De Roer
Indiëmonument
St. Odiliënberg