Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Groesbeek - De Brem 19,5km.

GPS

Omdat het vandaag weer zeer warm zou worden gaan we vroeg op pad maar de dag begint zeer mistig, hetgeen ons zeer welkom is en onder deze mistige omstandigheden lopen we door de boswachterij Groesbeek en genieten we van de mistige uitzichten over de akkers en velden van het Zevendal.
Even later betreden we het gebied van de St. Jansberg en lopen we de provincie Limburg binnen, de St. Jansberg is een natuurgebied waar vooral vele Dassenfamilies wonen.
Onderweg, in de bossen, zien we enkele fraaie meertje en het ontstaan van enkele beken en vervolgens lopen we langs de grens met Duitsland, langs het Duitse Reichswald.
Ondertussen is de zon weer gaan schijnen en onder oplopende temperaturen (34°C) lopen we over de Hondsiepse Baan en Horsestraat door de open weilanden richting Gennep.
Voor Gennep passeren we een "Pieterpadsteen" die ons eraan herrinnert dat we nog 164 kilometer te gaan hebben.
Als we het fraaie riviertje de Niers oversteken lopen we Gennep binnen naar het fraaie gemeentehuis op de markt, vervolgens door het voetgangersgebied en de buitenwijken van Gennep lopen we verder naar de bossen van het Heezeland.
Door deze bossen en langs het Heiderbospark komen we in het buurtschap De Brem waar we deze tocht voor vandaag eindigen om zodoende de grootste hitte voor te zijn.

Groesbeek
St. Jansberg
Niers
Gennep
Routesteen