Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pieterpad: Gasteren - Papenvoort 19km.

GPS

Op deze sombere dag starten we weer in Gasteren, het is zwaar bewolkt weer en al snel begint het zelfs even te regenen, maar gelukkig wordt het na ongeveer 15 minuten al weer droog.
Na Gasteren loopt de route richting het bekende Ballooërveld, een groot natuurgebied vol met heidevelden, stuifzand en vele grafheuvels. Ook van prehistorische oorsprong zijn de vele karresporen die in dit gebied te zien zijn als gevolg van de vroegere handelsroute naar het noorden.
Daarna lopen we naar Rolde, waar we naast de kerk weer een tweetal fraaie Hunebedden zien liggen. Over het tracé van de oude spoorlijn Assen-Stadskanaal lopen we naar het oosten, over het Rolderdiep richting Anderen. Hierna gaat de route grotendeels door de bossen die in fraaie herfstkleuren zijn getooid. Afwisselend zien we heidevelden en heidevennen tussen de bossen liggen.
Al wandelend langs het Lange Veen vinden we langs het pad diverse soorten vuurstenen welk door de boeren tijdens het spitten van hun land zijn gevonden en verwijderd.
Vervolgens loopt de route door de bossen richting Papenvoort waar onze auto staat te wachten als eindepunt van deze route.

Grafheuvel Ballooërveld
Hunebed bij Rolde
Waterval Rolderdiep
Heide/moerasveld
Wandelpad