Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Rijsbergen - Chaam 25km.

GPS

In dit traject van het Grenslandpad blijven we geheel aan de Nederlandse zijde van de grens en lopen we van Rijsbergen naar het buurtschap Klooster bij Chaam.
Onder een stralende zon verlaten we Rijsbergen en steken het riviertje de Aa, ook wel Weerijs genaamd, over waarna we naar het buurtschap Stroom wandelen waar we even later bij een kapelletje het tracé van de oude trambaan oplopen. We steken de drukke A16 over en lopen de bossen van de Ganzenven in waarna we uitkomen bij de oude kerk van Galder.
Na Galder wandelen we door een weilandengebied naar de oevers van de rivier de Mark die we vanaf hier enige tijd gaan volgen. Langs de oevers van de Mark komen we op verschillende plaatsen zgn. Poosplekken tegen waar grote zwerfkeien liggen met verschillende gedichten erop gebeiteld. We lopen hier in het Markdal, een prachtig natuurgebied vol met verschillende bloemen.
Bij de Belgisch/Nederlandse grens steken we de Mark over en wandelen naar Strijbeek en passeren de St. Hubertuskapel. Vanaf daar lopen we de bossen weer in en wandelen langs de oevers van de fraai gelegen Patersven en het natuurgebied van de Goudberg. Even later passeren we de Rondven en het gebied van de Strijbeekse Heide.
Het Grenslandpad volgt hier verschillende bospaden, we passeren het landgoed Hondsdonk en in de Chaamsebossen kiezen we voor de bosvariant om zodoende weer wat asfalt te vermijden, steken de Chaamse Beek over waarna we bossen van het landgoed Valkenberg inlopen.
We lopen hier van het ene bosgebied naar het andere bosgebied en bij het Prinsenbos, bij de Bosweg, gelegen bij het buurtschap Klooster, eindigt voor ons de etappe van deze dag.

Kerk Galder
Markdal
St. Hubertuskapel
Patersven
Grensgebied