Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Chaam - Looneind 19,5km.

GPS

In dit deel van het Grenslandpad blijven we wederom aan de Nederlandse zijde van de grens en lopen we van het buurtschap Klooster, bij Chaam, naar het buurtschap Looneind ten oosten van Alphen.
Wederom hebben we een stralende zon als we de uitgebreide bossen weer inlopen bij het buurtschap Klooster. Voorlopig blijven de bospaden ons beeld bepalen en na een tijdje passeren we het Ossengoor, een groot rond heidegebied in de bossen.
Het Grenslandpad blijft ook na het Ossengoor door de Chaamse bossen lopen waarbij we na een tijdje de fraai gelegen Putven midden in deze bossen passeren. Ook na de fraaie Putven wandelen we nog steeds over zowel grote als kleine smalle bospaden tot we aan het gebied komen van de recreatieplas 't Zand, een grote waterplas met grote zandstranden en ruime grasweiden. Hierna verlaten we het bosgebied van de Chaamse bossen en lopen naar Alphen met zijn grote statige kerktoren, gelegen aan het kleine dorpspleintje.
We verlaten Alphen via de Goedentijd en wandelen naar een klein kapelletje waarna we de erachter gelegen zandweg de Oude Tilburgsebaan inlopen. We wandelen hier door een open weilandgebied en langs enkele maisvelden. Na geruime tijd passeren we het tracé van het oude Bellslijntje, de route van de oude stoomtram die vroeger van Loonseind naar Oisterwijk ging.
Daarna lopen we naar Looneind, een buurtschap dat bij de gemeente Alphen hoort waar onze 10e etappe van het Grenslandpad eindigt.

Ossengoor
Putven
't Zand
Kapelletje Alphen
Ven