Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Poppelsedijk - Torenbroek 23km.

GPS

Op de Belgisch/Nederlandse grens lopen we door de bossen, langs het Bolgoor en verder door de bossen van Vlakenberg en Wulpenoord.
Onderweg passeren we weer verschillende kleine vennetjes en komen bij grenspaal 205 weer uit bij de grens die we enige tijd gaan volgen. We passeren een smokkelaargraf en maïsvelden waar reeën ons pad kruisen. Bij de heide van Moerbleek steken we de natte heide over en lopen door de bossen richting Hooge Mierde, het dorp dat we op enige afstand passeren. Via het natuurgebied van de Hondenberg lopen we naar de Zwartven, een groot heidegebied met een fraai ven.
Daarna komen we weer bij de grens aan die we opnieuw een tijdje zullen volgen waarna we bij grenspaal 204 het grensgebied voorlopig verlaten. We lopen nu wisselend door struikgewas en open weilanden naar de gemeente Reusel.
In Reusel lopen we door het centrum van deze gemeente en verlaten de plaats via Braakse Akkers en wandelen naar het buurtschap Kippereind. Hierna gaat het Grenslandpad verder door een gebied van open weilanden, boerderijen en onverharde zandpaden naar Torenbroek waar onze etappe voor deze fraaie zonnige dag eindigt.

Maisvelden
Smokkelaarsgraf
Zwartven
Reusel
Grenspaal