Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Oosthoek - Kerkenhofstede 18,5km.

GPS

Nog steeds onder een stralende zomerzon beginnen wij onze tweede etappe van het Grenslandpad en wandelen vanaf de baileybrug van Oosthoek langs het Leopoldkanaal dat we geruime tijd gaan volgen.
Langs het Leopoldkanaal staan aan beide zijden hoge bomen en mede door het graspad langs de oever wandelen we door een fotogenieke omgeving.
We passeren het Belgische St. Laureins en na ruim vijf kilometer, als we van de plaatselijke koffie hebben genoten, steken we het kanaal over naar een krekengebied.
We passeren eerst de Hoekkreek en vlak daarna de Blokkreek en via een dijk komen we uit langs de Boerekreek waar we een smal visserspad volgen langs het water.
In de Meikenshoekpolder schijnt de zomervariant niet meer te bestaan en lopen we terug naar het Leopoldkanaal dat we weer een tijdje volgen voordat we afslaan naar het dorpje Krabbe.
Wandelend door het weidegebied passeren we de Boomloze put, een wiel dat is ontstaan na een dijkdoorbraak waarna we wederom terugkeren naar het Leopoldkanaal dat we weer een aantal kilometers gaan volgen.
Bij de Stenenschuurbrug steken we het kanaal weer over naar de andere oever en vervolgen onze wandeling nog steeds langs de oever van het Leopoldkanaal over een zeer smal graspad waar het onkruid ruim een meter hoog staat.
Bij de Krekenhofstede, vlakbij een oude baileybrug, eindigt onze tweede etappe van het Grenslandpad.

Leopoldkanaal
Boerekreek
Graspad Leopoldkanaal
Baileybrug
Waarschuwing