Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Kerkenhofstede - 's-Heerenhoek 19,5km.

GPS

In deze etappe wandelen we vanuit België naar Terneuzen, verlaten daarna Zeeuws Vlaanderen en steken, via de Westerscheldetunnel, de Westerschelde over om aan de andere zijde naar 's Heerenhoek te lopen.
Met een lekker najaarszonnetje erbij beginnen we weer in België, langs het Leopoldkanaal bij Kerkenhofstede en wandelen langs de Noteboombrug, een oude baileybrug, richting de Nederlandse grens die we bij de Isabellahaven oversteken.
We vervolgen onze route langs het fraai gelegen Isabellakanaal en door de ernaast gelegen Zuidbossen naar de Braakmanpolder.
I.v.m. werkzaamheden in het natuurgebied krijgen we hier te maken met een omleiding die ons voert langs de oevers van de Braakmankreek, een oude zeearm die nu is afgedamd. Enkele eeuwen geleden bestond dit gebied alleen maar uit diverse eilandjes die elk weer een eigen haven hadden. Al wandelend langs deze Braakmankreek zien en horen we verschillende watervogels.
In de verte zien we de diverse rookpluimen van de industrie rond Terneuzen en via de Lovenweg wandelen we dan ook richting Terneuzen. We passeren de snelweg die door de Westerscheldetunnel gaat en lopen verder richting de sluizen, naar de busterminal waar we de bus nemen naar de andere zijde van de Westerschelde.
In Zuid Beveland aangekomen bij het Tolplein verlaten we de bus en vervolgen wandelend onze route van het Grenslandpad. We verlaten de drukte van het Tolstation en de snelweg en wandelen door de weilanden naar 's Heerenhoek waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Leopoldkanaal
Isabellakanaal
Busterminal
's-Heerenhoek
Herdenkingspad