Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Looneind - Poppelsedijk 21km.

GPS

Vanaf het Looneind wandelen we met een lekker zonnetje door de bossen van het Landgoed de Hoevens.
Even later lopen we de bossen van Het Ooijevaarsnest binnen. We komen door bossen en open gebieden die elkaar steeds afwisselen en passeren verschillende kleine vennetjes, een grafheuvel en een observatiehut voor vogels.
We lopen langs de grote ven "Halve Maan" en komen bij het kerkje en het klooster van Nieuwkerk waar we bij grenspaal 211 het riviertje de Poppelsche Leij oversteken. Via het Gorpsbaantje komen we bij het riviertje de Rovertse Leij dat we enige tijd gaan volgen. Een prachtig stukje natuurgebied langs deze kronkelende beek met verrassende plaatjes wanneer de zon door de bomen op het water van dit meanderend riviertje schijnt.
Na de Moerkesven komen we bij grenspaal 209 waarna we de kaarsrechte grens tussen België en Nederland een tijdje zullen volgen tot voorbij de Papschotven. Hier steken we de natte Aalstheide over en lopen over de Roovertese Baan een zeer bosrijk gebied binnen. Bij De Tulder, een vroegere landbouwenclave, komen we weer uit bij de grens en wel bij grenspaal 208. Vanaf hier blijven we weer een tijdje pal op deze grens in een bosrijk gebied lopen en passeren grenspaal 207. We komen uit bij de Poppelse Dijk waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Infopaal grafheuvel
Klooster Nieuwkerk
Poppelsche Leij
Roovertse Leij
Kunst