Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: 's-Heerenhoek - Hansweert 26,5km.

GPS

In deze etappe van het Grenslandpad lopen we door de Zak van Zuid Beveland en passeren we de bekende bloemdijken rondom Nisse en wandelen we over de zeedijk naar Hansweert.
Vanuit 's Heerenhoek lopen we, met een matig zonnetje, via de Barbesteinweg naar de Meerkotse Dijk, een oude zeedijk met een fraaie bomenrij die we geruime tijd volgen.
Even later passeren we een kleine waterplas en komen uit op een herdenkingsdijk, een dijk waar bomen geplant zijn ter nagedachtenis aan kinderen die aan een stofwisselingsziekte zijn overleden. We passeren een Schaapskooi en gaan voor het Schouwensweel, via enkele dijkjes, richting Nisse en passeren een gebied met zwartebessenstruiken die hier in grote getalen groeien. Van de Nederlandse zwartebessenoogst komt 75% uit deze omgeving.
Nisse is een fraai oud dorp, heeft een ruim dorpsplein met daarop een muziektent en een oude waterpomp. We lopen rond de kerk en wandelen we even later weer door de weilanden en hoge struiken van het Heggennatuurreservaat.
We passeren wederom een Weel en via de befaamde Bloemdijken verlaten we dit gebied via de Koedijk en passeren op afstand de Zwaaksche Weel. Via de Lange Mairedijk zetten we koers naar 's Gravenpolder waar we spoedig molen "De Korenhalm" passeren.
Na 's Gravenpolder gaat de route verder via de Weeldijk en we komen uit bij de hoge dijk langs de Westerschelde waar we een mooi uitzicht hebben over het water en de kust van Zuid Beveland en het aan de overzijde gelegen Zeeuws Vlaanderen.
Vanaf nu blijven we deze dijk verschillende kilometers volgen en passeren o.a. de Kapellebank, een ondiepe zandplaat waar we vele watervogels zien.
Na geruime tijd komt Hansweert in zicht waar onze etappe voor deze fraaie toch zonnig geworden dag eindigt.

Meerkotse Dijk
Nisse
Molen Korenhalm
Hansweert
Westerschelde