Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Hamont - Pruiskesweg 23km.

GPS

Onder een stralende voorjaarszon lopen we door Hamont en verlaten deze Belgische plaats over een saaie asfaltweg die ons voert langs de buurtschappen Achterhoek, Winter en Hork.
Hierna komen we bij het kanaal dat van Bocholt naar Heretals gaat en al lopend over een graspad volgen we deze een tijdje. Daarna verlaten we het kanaal en lopen het fraaie natuurgebied binnen van de Lozerheide en passeren een grote waterplas met vele watervogels. Verderop lopen we langs een aantal visvijvers en komen we uit bij de sluis van Lozen in de Zuid Willemsvaart. Vanaf het kanaal lopen we een klein rondje door Lozen om even later weer bij het kanaal uit te komen dat we daarna een geruime tijd zullen volgen.
Bij grenspaal 167 steken we de grens weer over naar Nederland en een stuk verderop verlaten we de Zuid Willemsvaart en lopen de Laurabossen binnen waar we enkele moerasgebieden passeren.
Het hout uit deze bossen werd vroeger gebruikt als stutpalen voor de Lauramijn in Zuid Limburg.
Via de lange rechte Kettingdijk lopen we verder door de bossen en even later lopen we parallel op de grens en passeren we grenspaal 163.
Na de grenspaal verlaten we de grens op Nederlandse bodem weer en komen in een gebied van open weilanden met veel struikgewassen, we volgen de Pruiskesweg en op de hoek met de Stramproyergrensweg eindigt onze voorlaatste etappe van het Grenslandpad.

Hamont
Kanaal Bocholt/Heretals
Lozerheide
Sluis Lozen
Wandelpad