Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Pruiskesweg - Thorn 23km.

GPS

Met de krachtige voorjaarszon in onze rug beginnen we aan de laatste etappe van het Grenslandpad.
We lopen door de bossen met hier en daar wat open weilanden in de richting van Stramproy dat we even later bij het riviertje de Nelekens binnenlopen.
Nadat we op een terras bij de kerk de koffie met .... hebben genuttigd verlaten we Stramproy en gaan door naar het buurtschap Breyvin waar we bij grenspaal 155 de grens weer oversteken. Via kleine asfaltwegen lopen we langs Foshei en Opwinkel naar de plaats Molenbeersel.
Na Molenbeersel lopen we door het natuurgebiedje van de Goort, langs een aantal beken waarna we even later door de open weilanden grenspaal 140 passeren en weer op Nederlandse bodem verder gaan langs de waterplas van de Diepven. Via de Manestraat lopen we wisselend door de bossen en open weilanden naar Neeritter waar we bij de grenspaal 138 de grens weer oversteken. Hier ligt aan de rechterkant het kasteel van deze plaats met een watermolen. Terwijl de kerktoren van Thorn in zicht komt passeren we eerst Kessenich en het natuurgebied van de 't Vijverbroek. De legende gaat dat in dit gebied de vroegere "losbandige" stad Vijveren in een draaikolk is verzonken.
We verlaten dit natuurgebied via een vlonderpad en steken de Itterbeek over waarna we Thorn binnenlopen bij de begraafplaats. Even later lopen we via de Kloosterberg omhoog en passeren de stadspoort en komen we rechts uit bij de Abdij van Thorn waar het Grenslandpad eindigt.

Stramproy
Middelbeers
Neeritter
Kapel
Abdij Thorn