Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Torenbroek - Witrijt 23km.

GPS

We beginnen deze etappe van het Grenslandpad bij de Reuselse Moeren, een afwisselend gebied met naaldbos, weilanden en vochtige heide met moerassen. In dit gebied leven vele vogelsoorten.
Na dit natuurgebied passeren we de grens en wandelen we België in, vanaf Aarendonk langs het Kanaal van Scholten naar Dessel.
Nabij het natuurreservaat "Hoge Moer" verlaten we het kanaal en wandelen door dit natuurgebied naar de Abdij van Postel waar sinds 1611 bier wordt gebrouwen. De Abdij zelf is gebouwd aan het eind van de 12e eeuw en is daarna verschillende keren verbouwd. En op het grondgebied van de Abdij ligt een vernieuwde kruidentuin waar Ginseng wordt verbouwd.
Na de Abdij gaat de route verder over de Witherenheide naar de Bladelse Heide en voert ons wisselend door bosgebieden en open weilanden. Bij de grenspaal 197 aan de Grensweg bij het Jachthuis steken we de grens naar Nederland weer over en komen we in het Grenspark de Kempen waar we over soms smalle bospaden door de bossen lopen naar het gehucht Witrijt.
Vanaf Witrijt blijft deze etappe van het Grenslandpad door een bosrijk gebied lopen in de richting van de Cartierheide, maar voor ons eindigt deze etappe op deze fraaie herfstdag op de parkeerplaats aan de Postelseweg.

Reuselse Moeren
Kanaal Scholten/Dessel
Abdij van Postel
Abdij van Postel
Grenspaal 197