Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Klein Horendonk - Rijsbergen 22km.

GPS

In dit deel van het Grenslandpad blijven we grotendeels in het zuiden van Noord Brabant en blijven we bijna geheel op Nederlands grondgebied.
Vanuit het Belgische Klein Horendonk wandelen we al snel Nederland weer binnen en lopen we over zand en graspaden naar het fraaie gebied van de Oude Buisse Heide. We passeren een theekoepel met gedichten van Henriëtte Roland Holst.
We lopen verder door het gebied van de Oude Buisse Heide en passeren regelmatig verschillende heidevelden en waterpartijen met watervogels. Dit wisselende en zeer fraaie landschap blijft het gezicht van de route bepalen tot aan het dorp Moeren. Na Moeren lopen we door een statige bomenlaan, wederom langs een theekoepel en door de bossen naar het Marie Toevlucht klooster dat we op enige afstand passeren. Daarna gaat de route langs verschillende kleine vennen, het gebied van de Hazenvennen en daarna verder naar de bossen van het Pannenhoef waar we met een kronkelig pad verschillende beken oversteken. Na de bossen van het Pannenhoef wordt het landschap weer open en bepalen de weilanden en verschillende tuinbouwbedrijven weer het uitzicht. In deze streek worden vooral veel aardbeien geteeld.
Hierna gaat de route over kleine harde en onverharde polderweggetjes naar Rijsbergen, een oud Brabants straatdorp dat is gelegen langs de beek de Aa die soms ook wel de Weerijs wordt genoemd.
Op een marktpleintje vlakbij de brug over de Aa eindigt voor deze dag deze fraaie etappe van het Grenslandpad.

Theekoepel
Oude Buisse Heide
Klooster Maria Toevlucht
Rijsbergen
Moerasgebied