Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Westerhoven - Hamont 23,5km.

GPS

Vanaf St. Valentinuskapel steken we het riviertje de Keerop over en lopen even later langs het Montana Skicentrum en het Eurocircuit naar de Aardbrandschebossen.
Na de bossen lopen we op geringe afstand langs de Venbergse Watermolen en het riviertje de Dommel waarna we het natuurreservaat "De Malpie" binnen wandelen. De Malpie, wat eigenlijk "slecht land" betekent, ligt in het stroomdal van de Dommel. We passeren vele vennen en zien enkele watervogels waaronder een paar Witte Reigers.
Hierna wandelen we door een bosgebied en wanneer we de Dommel oversteken lopen we een open weilandgebied binnen naar het buurtschap Schaft.
Na het buurtschap Schaft steken we de Tungelroyse Beek over en lopen naar het klooster van de Achelse Kluis die ook wel de Sint-Benedictusabdij van Achel wordt genoemd. Deze abdij is deels op Nederlands en deels op Belgisch grondgebied gebouwd. De abdij staat onder meer bekend vanwege het gelijknamige trappistenbier Achel dat sinds 1998 in de eigen huisbrouwerij wordt gebrouwen.
Na het klooster steken we de Warm Beek over die we enige tijd gaan volgen over een fraai smal pad dat dik begroeid is met rietkragen. Daarna lopen we de bossen van Beverbeek binnen en passeren even later het kasteel van Beverbeek dat pas in 1889 werd gebouwd. Even verderop passeren we de 14e eeuwse boerderij "Laathoeve Beverbeek" en verderop een tweetal grafheuvels uit de late Bronstijd.
Hierna verlaten we de bossen en lopen tussen de weilanden door naar Hamont waar deze etappe van het Grenslandpad eindigt.

Venbergse Watermolen
De Malpie
Achelse Kluis
Pad langs Warmbeek
Vlonderpad