Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Sluis - Oosthoek 18,5km.

GPS

Onder een stralende zomerzon beginnen wij onze eerste etappe van het Grenslandpad en lopen vanaf het Walplein in Sluis langs de oevers van de Damse Vaart richting de Belgische grens die we even later oversteken.
Ter hoogte van de St. Donaashoeve steken de vaart over met een zelfbedieningspontje en wandelen langs de Blause sluis over de oude Zeedijk door de weilanden naar het dorpje Lapscheure.
Nog steeds wandelend op Belgisch grensgebied lopen we door de Respaignepolder waar we een flauw pad volgen dwars door de weilanden waarna we onze eerste grenspaal met nummer 354 passeren.
Het Grenslandpad loopt op Nederlandse bodem verder naar Heille waarna we even later weer de grens oversteken naar het Belgische Middelburg met zijn statige kerk.
Na Middelburg, via het Leiputje en de Middelburgse polder, gaat de route verder door de weilanden en langs verschillende groenstroken waarna we bij grenspaal 349 de grens weer oversteken naar Eede.
Vrij snel na Eede steken we bij grenspaal 348 weer de grens over, een historische plek omdat Koningin Wilhelmina in maart 1945 hier de grens overstak.
We lopen nu weer op Belgische bodem en via een karrenspoor wandelen we naar het Leopoldkanaal, een kaarsrecht kanaal met aan beide zijden hoge populierenbomen.
Vlak voor het plaatsje Oosthoek steken we het Leopoldkanaal over via een oude baileybrug uit 1944 waar onze eerste etappe van deze route van het Grenslandpad eindigt.

Walplein Sluis
Zelfbedienings pontje
Kerk Middelburg
Baileybrug Oosthoek
Grenspaal