Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grenslandpad: Hansweert - Roelshoek 18km.

GPS

In deze etappe van het Grenslandpad beginnen we bij Hansweert en steken Zuid Beveland over naar de Oosterschelde, naar de oude haven van Roelshoek.
Onder een grijs wolkendek met een stevige zuidwesterwind wandelen we over de dijk bij Hansweert naar het kanaal van Zuid Beveland waarbij we eerst de oude sluizen passeren voordat we bij de grote sluizen het kanaal oversteken.
Via de Eendenpoelweg wandelen we naar Kruiningen waar we ons de koffie en het appelgebak laten smaken.
Bij de molen van Kruiningen verlaten we deze gemeente en wandelen verder naar Den Inkel. Op deze plek brak in 1953 de dijk door, een gedenksteen is nog een herinnering aan deze ramp.
We vervolgen het Grenslandpad over de dijk met wijdse uitzichten over de Westerschelde waarbij we vlak voor Waarde even de dijk verlaten voor een klein uitstapje naar deze gemeente. Hier zien we een coupure, een doorsnede in de dijk die met houten balken kan worden afgesloten. Hierna gaat de route weer terug naar dijk van de Westerschelde die we volgen tot de oude haven van het verzonken dorp Valkenisse.
Vanaf hier steekt het Grenslandpad bij De Weel door de polder over naar de Oosterschelde en passeren we een gebied vol fruitbomen en na het gehucht Gawege lopen we naar Krabbendijke.
We lopen dwars door deze gemeente en steken de spoorlijn over waarna we, via de Karelpolder, uitkomen op de dijk van de Oosterschelde.
Vanaf hier blijft het Grenslandpad voorlopig de kustlijn van de Oosterschelde volgen tot bij Bergen op Zoom. Wandelend over de dijk met een wijds uitzicht over de Oosterschelde komen we bij de huisjes van Roelshoek en de oude verzande haven waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Oude Sluizen Hansweert
Kruiningen
Molen Kruiningen
Krabbendijke
Kanaal