Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Laag Soeren - Beekbergen 17,5km.

GPS

Het is een witte wereld en door de pas gevallen sneeuw lopen we Laag Soeren uit en genieten al gelijk van de prachtige besneeuwde bossen.
Even later steken we de spoorbaan van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij over en wandelen naar het Apeldoorns kanaal dat we voorlopig een 9-tal kilometers zullen volgen.
Door de besneeuwde oevers en rietkragen van het kanaal en het wit getooide landschap genieten we volop van deze prachige witte wereld.
Langs het kanaal passeren we een aantal oude ophaalbruggen en de oude papierfabriek De Middelste Molen die wordt aangedreven door de watermolen in de Loenense beek.
Bij de beek van de Veldhuizer Spreng verlaten we het kanaal en wandelen langs de beek door de bossen van de Scherpenberg, hier besluiten we om een kleine omweg te maken zodat we de "grootste" waterval van Nederland, met een verval van 15 meter, kunnen bezoeken.
Na ons bezoek aan de waterval keren we terug en komen we weer bij de spoorbaan van de stoomtrein aan en passeren de halte Immenbergweg.
Via de Hulhorstweg lopen we langs de "besneeuwde" toppen van de Immenberg naar de Hulleweg waar het Maarten van Rossumpad het Marskramerpad kruist. Daarna lopen we via de Ruggeweg naar Beekbergen waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Besneeuwde bossen
Spoorbaan VST
Apeldoornskanaal
Grote waterval
Waterloop