Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Windesheim - Dalfsen 19km.

GPS

Onder een stralende voorjaarszon verlaten we Windesheim en steken we de N337 over die we even volgen om daarna een smal pad te volgen tussen de weilanden door.
Langs rietkragen en wilgenbosjes wandelen we verder en komen we uit bij het bruggetje over de Soestwetering dat we daarna enige tijd volgen.
Bij een gemaal verlaten we de Wetering en wandelen we geruime tijd door de weilanden en komen we uit bij het landgoed van De Colckhof.
De Colckhof is een kleine buitenplaats gelegen in een park dat is aangelegd in een Engelse landschapsstijl, via enkele bochten wandelen we door het park langs waterpartijen en passeren de Kolkwetering.
Over de Alerdinckweg loopt het pad verder waarna we uitkomen bij het Overijsselsch Kanaal die we oversteken en daarna enige tijd volgen.
Bij de Bolderbrug verlaten we het kanaal en wandelen, wisselend tussen de bomen en weilanden, door een gebied met veel boerderijen.
We wandelen verder door de bossen van de Moozenbelt waarna het Maarten van Rossumpad verder loopt naar de bossen van het Sterrenbos.
Via de Sterrenbosweg wandelen we dwars door deze bossen en komen we uit bij het landgoed van Den Aalshorst. We steken de Marswetering over en via een statige bomenlaan passeren we Huize Den Aalshorst.
De route loopt verder door de weilanden en iets later komen we aan bij de bossen van het landgoed Den Berg. Ook hier wandelen we over een statige bomenlaan als we Huize Den Berg passeren.
Daarna vervolgen we onze wandeling richting het station van Dalfsen waar onze etappe voor deze dag eindigt bij het station.

Soestwetering
De Colckhof
Huize Den Aalshorst
Huize Den Berg
Waterpartij