Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Dalfsen - Ommen 20km.

GPS

Met een stralende zon in de rug beginnen we aan de laatste etappe van het Maarten van Rossumpad en vertrekken vanaf het station van Dalfsen.
Wisselend tussen de bossen en weilanden gaat het pad door de Millinger Esch naar het gehucht Rechteren waar we een klein uitstapje maken naar het Roofslot Rechteren, dat op een klein eilandje in een zijtak van de Vecht ligt.
Na Rechteren steken we het Marsdiep over en wandelen we verder door de Hessumsche bossen naar Hessum waar we een rondje lopen over de oude Vechtdijk rond dit plaatsje.
Na Hessum lopen we over het Stuwepad verder, vlak langs een stuw in de Vecht en langs een oude zijtak van deze rivier wandelen we Vilsteren binnen. Een heel oud dorpje dat al bestond in de tijd van Maarten van Rossum.
Langs de molen, de kerk en het statige herenhuis loopt de route Vilsteren weer uit en lopen we door de bossen verder richting het eindpunt Ommen, waarbij we onderweg regelmatig het Havezatenpad kruisen.
Als we bij de Laarbrug de Regge oversteken, een zijrivier van de Vecht, dalen we af naar de oevers van de Regge en blijven deze enige tijd volgen tot aan de spoorbaan, die we oversteken waarna we de bossen van Ommen inlopen.
In deze bossen passeren we de Wolfskuil, een zandkuil midden in het bos en vervolgen het Maarten van Rossumpad, waarna we even later de plaats Ommen inlopen.
In Ommen loopt de route terug naar de spoorbaan waar we naar het station wandelen alwaar het Maarten van Rossumpad eindigt.

Kasteel Rechteren
Stuw in de Vecht
Vilsteren
Kerk Ommen
Eindpunt Ommen