Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Wadenoijen - Maurik 23km.

GPS

Onder een stralende Oktoberzon verlaten we Wadenoijen en steken de Linge over naar Kapel-Averzaath waar we via de Laageinde koers zetten naar de beruchte Betuwelijn.
We passeren de Betuwelijn en wandelen in een gebied vol met fruitbomen en zien de Linge weer naast ons verschijnen.
Wisselend tussen de fruitbomen en weilanden komen we een viertal dames tegen die eveneens het Maarten van Rossumpad lopen en gezamelijk wandelen we de laatste kilometers naar Buren waar we door dit oude gezellige stadje lopen en de tijd nemen voor een koffiepauze.
Via de stadswallen verlaten we het fraaie Buren en langs de Aalsdijk en het riviertje de Korne vervolgen we onze route. Onderweg passeren we weer vele oude boerderijen en statige panden en verder door de weilanden komen we aan in Zoelmond.
Langs de kerk van Zoelmond lopen we wederom tussen de boomgaarden en weilanden naar Ravenswaaij en naar de Lekdijk waar de Lek in zicht komt.
We volgen de Lekdijk en komen bij de Prinses Marijkesluizen waar we de Lek overgaat in de Rijn en deze rivier het Amsterdam Rijnkanaal kruist.
Vervolgens lopen we Rijswijk binnen en door deze gemeente lopen we naar de Rijnbandijk en zien we in de verte Wijk bij Duurstede met zijn bekende molen liggen.
We blijven over de dijk lopen met wisselende uitzichten over de Rijn en de weilanden en wandelen naar Maurik waar onze tocht voor deze zonnige dag eindigt.

Linge
Buren
Kerk Zoelen
Prinses Marijkesluizen
Molen