Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Arnhem - Laag Soeren 20,5km.

GPS

Er is een dikke mist als we in Noord Arnhem naar het uitkijkpunt "Hoogte 80" lopen. Door de dikke mist kunnen we helaas niets zien van het uitzicht aldaar.
Even later lopen we Rozendaal binnen en wandelen langs het bekende park
"De Bedriegertjes" en het Kasteel Rosendael.
Door de bossen steken we de Beekhuizenbeek over en we blijven deze beek een tijdje volgen. Langs verschillende watervalletjes en over houten bruggetjes steken we deze beek enkele keren over en wandelen door een zeer heuvel- achtig gebied verder de Veluwe binnen.
Langzaam aan lopen we verder omhoog en boven op de Zijpenberg komen we zelfs boven de 100 meter hoogteverschil uit.
Ondertussen is de zon bezig om door de mistbanken heen te breken en levert dit, tezamen met het bevroren rijp van de mist, spectaculaire beelden op.
Onder deze bijzonder fraaie omstandigheden lopen we over de met rijp bedekte heide naar het uitzichtpunt van de bekende Posbank.
Vanaf de Posbank loopt het Maarten van Rossumpad verder over heuvelachtig terrein naar het gebied van de Onzalige Bossen waar we de Koningslaan inlopen, een meer dan én kilometer lange laan van Beukenbomen wat vroeger, in de 17e eeuw, én van de jachtwegen was.
Na de fraaie Koningslaan wandelen we langs de Carolinahoeve verder door de bossen en komen uiteindelijk na een aantal kilometers, vlak voor Laag Soeren, weer bij een beek uit waarna we Laag Soeren binnenlopen waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Hoogte 80
Zijpenberg
Posbank
Koningslaan
Bosvijver