Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Algemeen 322km.

GPS
RouteInformatie

Het Maarten van Rossumpad is een zeer afwisselende wandelroute, deze LAW is door het Nivon ontwikkeld en uitgezet en de route is, evenals alle andere LAW paden in Nederland, gemarkeerd met wit-rode stickers.
Het Maarten van Rossumpad loopt van Den Bosch naar Ommen en volgt de sporen van de Gelderse ridders.
Onderweg passeren we van Rossums huizen, het familieslot in Rossum, zijn huizen en kastelen in Zaltbommel, Arnhem en Vaasen, alsmede een aantal buitens, burchten en haverzaten langs deze route.
Het Maarten van Rossumpad heeft ook vele gezichten, eerst wandelen we door het uitgebreide riverengebied van de Maas, Waal en de Rijn en passeren we de karakteristieke dorpen met hun vele fruitbomen van het land van Maas en Waal en de Betuwe.

Vervolgens wandelen we langs de Veluwerand via Rhenen naar Arnhem om daarna de Veluwese bossen te doorkruizen op weg naar Apeldoorn, waarna het pad verder loopt over de noord Veluwe naar de IJssel bij Zwolle.
Hierna loopt de route dwars door het fraaie Salland en de Overijsselse Vechtstreek naar Ommen het eindpunt van deze LAW.
Was Maarten van Rossum nu een held of schurk, de legeraanvoerder van Gelre in dienst van Karel van Egmond, de Hertog van Gelre heeft in dit gebied overal zijn sporen nagelaten en onderweg zullen we regelmatig deze sporen tegenkomen.

Het Maarten van Rossumpad is een zeer afwisselende route met verschillende gezichten.
We wandelen door het rivierengebied van Maas en Waal, de uitgebreide Veluwse bossen en het heuvelachtige Salland.
Verrassende stukjes Nederland met prachtige natuur en vaak zeer stille plekjes waar de vogelgeluiden nog volop hoorbaar zijn.