Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Waardenburg - Wadenoijen 24km.

GPS

Deze wandeldag begon mistachtig toen we Waardenburg binnenliepen en langs het oude kerkje over de dijk naar de molen wandelden waarna het kasteel van deze gemeente in zicht kwam.
Langs het kasteel van Waardenburg loopt de route verder door de bossen naar het kasteel van Neerijnen en langs de statige kerk van Neerijnen. Naast de kerk vinden we een prachtige bloementuin.
Langs de boomgaarden lopen we terug naar de Waaldijk en passeren Opijnen waar de Waal weer in zicht komt. Over de Waaldijk met steeds wisselende uitzichten op de Waal lopen we naar Heesselt en Varik.
Ondertussen is de Oktoberzon tevoorschijn gekomen en wandelen we naar Varik waarbij we onderweg in de uiterwaarden langs de Waal verschillende Wielen zien.
In Varik passeren we de Toren van Varik en even later de plaatselijke molen van deze gemeente waarna we, nog steeds wandelend over de Waaldijk, koers zetten naar Ophemert waarbij we onderweg weer verschillende Wielen en dode zijarmen van de Waal zien liggen.
In Ophemert verlaten we de Waaldijk en lopen we rond het kasteel van deze gemeente om vervolgens door de weilanden en boomgaarden verder te wandelen, onderweg passeren we vele statige boerderijen en herenhuizen.
Na een aantal kilometers wandelen we Wadenoijen binnen waar de Linge in zicht komt en waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Kasteel Waardenburg
Neerijnen
Stompe toren Varik
Kasteel Ophemert
Dijkhuis