Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Epe - Wapenveld 20km.

GPS

Met een matig zonnetje beginnen we deze etappe op de Oost Ravenweg en wandelen door de uitgestrekte bossen van Epe.
Wandelend door de bossen komen we bij een Hertenkamp en via de Galgenberg komen we op de heide van de Renderklippen uit, een heuvelachtig gebied vol met heide. Op de Renderklippen vinden we ook een grote schaapskooi en verschillende infopanelen over het gebied.
Na dit heidegebied komen we bij het idillische Pluismeer, een waterven dat prachtig gelegen is midden in de bossen. Via de Paraplu, een fraaie picknick plaats loopt het Maarten van Rossumpad weer terug naar de Renderklippen en daarna door de bossen naar het gebied rond de Putjesberg.
Bij het Heerderstrand waar we even picknicken lopen we verder en steken de A50 over naar de Zwolsche Bossen en komen uit op de heide bij de Tonnenberg.
Verder door de bossen lopend komen we bij de Kret, een oud waterwingebied met een gegraven greppel waar nu het wandelpad doorheen loopt en waar men vroeger kon zwemmen.
We lopen verder door de Zwolsche Bossen richting Wapenveld waar we over de Parklaan de Veluwe gaan verlaten om over te steken naar de uiterwaarden van de IJssel, hier eindigt onze etappe voor deze dag.

Renderklippen
Schaapskooi
Pluismeer
Paraplu
Waterven