Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Beekbergen - Wiesel 21km.

GPS

Onder een donkere dreigende lucht met een paar regenspetters wandelen we langs Beekbergen, via het Konijnenkamp, een open gebied, naar het gehucht Engeland.
Door de bossen van het landgoed Bruggelen lopen we langs een fraaie Salamanderplas naar de top van de Bakenberg waar ons het nut ontgaat van een met biezen en kettingen afgesloten tuintje van 10x10 meter met veel wilde begroeiing.
Na de afdaling komen we in het gebied van de met de hand gegraven Koppelsprengen waar we via een smal paadje langs de verschillende heldere beekjes met fraaie houtwallen blijven lopen tot aan het kleine waterrad van de Hamermolen, een oude papiermolen.
Bij Ughelen passeren we onder een fraaie zonnetje de drukke A1 en buigen we af via het Orderbos naar het begin van de buitenwijken van Apeldoorn.
We blijven langs de bosrand van het Orderbos lopen en passeren de Topberg en verschillende sportvelden waarna we uitkomen bij de ingang van het park Berg en Bos en de bekende Apenheul.
Door de bossen lopen we naar de Wildernisbaan waarna we uitkomen bij de oprijlaan van het Paleis Het Loo.
Na een kijkje genomen te hebben bij het rijtuigmuseum waar de route langsloopt, komen we voor de hekken van het fraaie paleis Het Loo.
Via de wijk Het Loo en de Zwolseweg verlaten we Apeldoorn en over de Wiesselseweg lopen we weer door de bossen en weilanden en passeren de waterplassen van de Rotterdamsche kopermolen.
Voor deze dag eindigt hier onze wandeltocht over het Maarten van Rossumpad.

Koppelsprengen
Hamermolen
Apenheul
Paleis Het Loo
Het Kleine Loo