Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Rhenen - Heelsum 22km.

GPS

Het is nog steeds een grauwe herfstdag als we langs de Erebegraafplaats van de Grebbeberg afdalen en weer koers zetten richting de Rijn.
We passeren een oud Dijkmagazijn uit 1890 die nog steeds dienst doet als opslagruimte en via de Wageningse Afweg lopen we naar Wageningen.
Via de Pabsterdam lopen we bij Wageningen weer naar de oevers van de Rijn en blijven we over een grasdijk langs de Rijnoever wandelen en passeren de steenfabriek De Bovenste Polder.
Even later verlaten we de Rijnoever en klimmen we via vele trappen weer ruim 30 meter omhoog de Wageningse Berg op, we lopen hier precies op de rand van de oude stuwwal en hebben fraaie uitzichten op het Rijndal.
Op deze stuwwal ligt de fraaie Botanische tuin Belmonte van de Landbouw Universiteit van Wageningen, waar we dwars doorheen wandelen. Daarna blijven we geruime tijd op de rand van de stuwwal doorlopen met wisselende uitzichten op het Rijndal.
Voor Renkum buigen we af van de Rijnoever en lopen we de Wageningse bossen in en passeren we het Oranje Nassau's Oord het oude buitenverblijf van Koning Willem III.
We wandelen nu verschillende kilometers door de met herfsttooi getinte bossen en passeren enkele Beken en Sprengen (hand gegraven beken), tevens passeren we enkele grafheuvels en oude boerderijen.
Met een grote boog om Renkum heen wandelen we verder door de bossen naar Heelsum waar we het oude kerkje passeren dat op een hoge terp is gebouwd, waar onze route voor deze dag eindigt.

De Bovenste Polder
Botanische tuin
Spreng
Kerkje Heelsum
Steenfabriek