Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Heelsum - Arnhem 24km.

GPS

Onder een stralende winterzon lopen we Heelsum uit over een zandweg, richting de Rijn en wandelen onder de drukke A50 door om direct daarna omhoog de bossen in te lopen van de Boersberg, een oude stuwwal langs de Rijn.
Even later dalen we weer af uit de bossen en lopen de uiterwaard van de Rijn in naar het kasteel van Doorweth. Na een rondje om dit kasteel lopen we weer terug naar de bossen en weer omhoog om boven op de stuwwal onze route te vervolgen, we passeren de Huneschans, een oude vluchtburg en dalen weer af naar Heveadorp.
Na Heveadorp lopen we wederom omhoog naar de Westerbouwing waar we weer afdalen en via een oud Kerkpad wandelen we naar Oosterbeek en passeren het oude kerkje.
Even voorbij Oosterbeek verlaten we de Rijnvallei en terwijl het ondertussen knap mistig en koud is geworden lopen we noordwaarts en passeren het voormalige klooster Mariendaal en wandelen langs kleine beekjes verder door de bossen van de Zuid Veluwezoom.
In de bossen passeren we restaurant Groot Warnsborg en wandelen verder richting Arnhem dat we binnenlopen bij Kasteel Zypendaal. Langs de vijvers van dit kasteel vervolgen we het Maarten van Rossumpad en steken we de beek over, waar vroeger de oude papiermolens stonden, naar het park Sonsbeek.
Langs het fraaie park Sonsbeek lopen we verder heuvelopwaarts langs het ziekenhuis en even later passeren we de Stenen Tafel, volgens de historie bestaat deze stenen tafel uit de oude resten van een oud klooster.
Hier eindigt ook onze etappe voor vandaag.

Kasteel Doorwerth
Rijnvallei
Mariendaal
Park Sonsbeek
Watervalletje