Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Wapenveld - Windesheim 19km.

GPS

De start van deze wandeldag begint met een zeer dichte mist waardoor maar een klein deel van het Apeldoorn Kanaal zichtbaar is.
Bij de oude Hezenbergerbrug en de sluisjes steken we het kanaal over naar de andere oever en nog steeds in de mist steken we een heideveld over richting Hattem.
In Hattem wandelen we door het fraaie oude centrum en na de koffie lopen we Hattem uit, via de Gelderse Dijk naar de oude IJsselbrug, waar we de gelijknamige rivier oversteken.
Ondertussen is de zon weer gaan schijnen en passeren we het Engelse Werk, een fraai aangelegd park en wandelen we verder langs de oevers van de IJssel.
Al wandelend langs de IJssel passeren we verschillende waterpartijen met vele water- en weidevogels en fraaie oude boerderijen.
Bij de IJsselcentrale aangekomen moeten we een omweg maken om deze centrale heen, om even later opnieuw langs de IJssel uit te komen waarbij we wederom veel watervogels zien.
Voorbij het gehucht Harculo verlaten we de IJsseldijk en wandelen we door een weiland naar de bossen van de Haverzate Windesheim.
In deze bossen loopt het Maarten van Rossumpad via smalle bospaadjes verder en steken we via een paar boomstammen enkele beekjes over.Wat later lopen we langs het toegangshek waarachter de Havezathe Windesheim ligt.
We steken de spoorbaan over en wandelen naar de gemeente Windesheim waar onze etappe voor deze dag eindigt bij de fraaie gevormde kerk van Windesheim.

Hattem
IJsselbrug
Bossen Windesheim
Kerk Windesheim
Wandelpad