Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Den Bosch - Lith 27km.

GPS

Met een stralend zonnetje beginnen wij onze 1e etappe van het Maarten van Rossumpad en lopen den Bosch uit over de Engelse dijk, langs de plassen van de Fransche wielen en steken de Dieze over richting Engelen.
Langs het kerkje van Engelen lopen we naar de Henriettesluizen en wandelen we langs het fort Crèvecoeur en passeren een spuisluis waarna de Maas in zicht komt.
Langs de Maas wandelen we over de Empelse dijk via Oud Empel naar Empel, onderweg zien we verschillende grote en kleine Wielen, kleine kolken die zijn overgebleven na een dijkdoorbraak.
Het landschap langs de uiterwaarden is gevarieerd en afwisselend met weilanden, riet en wilgenbosjes en regelmatig vrij zicht op de Maas.
Langs Empel loopt de route verder naar Gewande waar we een paar gemalen en sluizen passeren. Over de Wildse dijk wandelen we verder langs de Maas naar het Wild waar we de dijk verlaten om onderaan de dijk verder te lopen naar Maren.
In Maren komen we weer op de dijk uit en lopen verder richting Maren-Kessel, onderweg passeren we weer een paar Wielen, de Buiten Kil en het Soldaten Wiel.
In Kessel lopen we even een klein rondje door dit dorp en nemen we een voetpad dat langs de recreatieplas van de Lithese Ham loopt, na Kessel lopen we wederom over de dijk langs de Maas naar Lith.
In Lith maakt het Maarten van Rossumpad een verrassend rondje door deze gemeente en langs de molen lopen we naar de pontje van Lith waar we de Maas oversteken, hier eindigt onze 1e etappe van het Maarten van Rossumpad.

Dieze
Groote Wiel
Maren
Lith
Sluizencomplex