Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarten van Rossumpad: Maurik - Rhenen 21,5km.

GPS

Het is een beetje een grauwe herfstdag als we vanuit Maurik de Rijndijk oplopen en links het uitgebreide recreatiegebied van Het Eiland van Maurik zien liggen.
Even later verlaten we even de Rijndijk en lopen via de Wielseweg door de boomgaarden langs Eck en Wiel. We wandelen langs de buurtgemeenten Ganzert, Essebroek en Lichtenberg waarna we bij Bontemorgen de Rijndijk weer oplopen.
Aan de overzijde van de Rijn zien we Rhenen liggen en de contouren van de Grebbeberg. We passeren enkele Wielen en lopen langs Lienden.
Vanaf Lienden vervolgen we het Maarten van Rossumpad over de Rijndijk en lopen we met een flauw zonnetje Kesteren binnen.
Vanaf Kesteren wandelen we richting de Rijn die we even later oversteken waarbij we boven op de brug een prachtig uitzicht hebben over Rhenen, de Rijn en de Grebbeberg.
Vlak voor Rhenen lopen we langs de Rijnoever richting de Grebbeberg. Het Maarten van Rossumpad verlaat hier bij Rhenen het Rivierenland en even later klimmen we via vele treden ruim 50 meter omhoog naar de top van de Grebbeberg.
Hier passeren we de Koningstafel, een overblijfsel van een jachtverblijf uit de Middeleeuwen en hebben we prachtige uitzichten op de Rijn en het natuurgebied van de Blauwe Kamer.
Door de bossen van de Grebbeberg wandelen we verder en komen we langs het Nationaal Monument 40/45 en passeren we de Erebegraafplaats.
Hier endigt onze wandeling voor deze dag.

Wiel
Rijn
Grebbeberg
Koningstafel
Rhenen