Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Rondje Loevestein 13km.

GPS

Met een stralende zon en een temperatuur van rond de 30 graden lopen we het fraaie Woudrichem uit en komen we bij het voetveer naar Loevestein welke zondags pas om 12:30 blijkt te varen.

Vanaf het voetveer lopen we naar het bekende en fraai gelegen slot Loevestein en na een rondje binnen de muren lopen we over een grasdijk verder langs de Waal.
Na een paar kilometer komt het fort "De Batterij onder Brakel" in zicht waar we de dijk verlaten en over een graspad langs verschillende Wielen en onder de hoge bomen door verder lopen.
Even verderop lopen we opnieuw over een grasdijk en komen op de Maasdijk uit waar we langs een watergemaal wandelen naar het fort "Batterij onder Poederoijen", waar we een rondje om het fort bij Poederoijen lopen.
Weer terug op de Maasdijk lopen we een klein stukje terug en steken de dijk, met daarop een monument, over. De Afgedamde Maas verbindt de Maas met de Waal en wordt in tweeën gedeeld door een dijk, de genoemde Afsluitdijk met daarin de Wilhelminasluis.
Direct na de sluizen lopen we over een klein paadje naar beneden en komen in een klein natuurgebied waarbij we, via een knuppelbrug, een waterplas oversteken .
Even later komen we uit op de Hoge Maasdijk die we blijven volgen naar Woudrichem, met een wijds uitzicht over het water.
Via de Loevensteinse poort lopen we Woudrichem weer binnen en via de Vissersdijk komen we weer uit bij de Gevangenpoort, het vertrekpunt van deze wandeling.

Voetveer Loevestein
Batterij onder Brakel
Knuppelbrug
Loevensteinsepoort
Slot Loevestein